Jelenlegi hely

Karneváli virágos programok, ha a felvonulást kihagyod

A Debreceni Virágkarnevál mozgalmas és hangos felvonulása mellett rengeteg különleges virágos program van még a városban, csokorba gyűjtöttük őket.

Van aki kevésbé a nyüzsgés, mint az elmélyülős, alkotós programok, vagy épp a látványos virágokból készült alkotások, különleges élő példányok között sétálgatva érzi jobban magát. Idén lesz rá bőven lehetőség! Virágkötészeti verseny, minden ami virág azaz Botanica Expo; szabadtéri alkotások vagy közös virágültetés egyaránt gazdagítja a virágkarneváli hangulatot.

Virágszigetek

Időpont: 2023. augusztus 14 – 20.
Helyszín: Debreceni Egyetem (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.)

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve. A szigetek növényvilágát a Botanikus Kertben található növények és az erre a célra nevelt cserepes virágok adják. Mindhárom sziget szelfipont-ként is működik.

A szigetek mellett a szökőkút szobrai is virágköntöst kapnak.

Tervező: Bíró József okleveles kertész; Kivitelező: UD Praktika Kft

Virágos város

Időpont: 2023. augusztus 14 – 20.
Különböző helyszíneken a városban: Nagytemplom / Kossuth tér / Emlékkert / Dósa Nádor tér / Aranybika / Kölcsey Központ / Déri tér / Debreceni Kultúrpark / Egyetem tér

Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel a karneváli héten: fotózkodás hatalmas pillangószárnnyal; kézzel készült, egyedi virágdíszt kap az Emlékkert kerítése az Immánuel Otthonnak köszönhetően; a Debreceni Egyetem Főépülete előtt nemcsak a botanikus kert világa elevenedik meg, de a köztéri szobrok is virágos ruhát öltenek. A Kálvin téren a Krones és az Alföldi Nyomda támogatásának köszönhetően virágzó villamosmegállók fogadják az utasokat, Idén 30 virágtoronnyal és 10 virágos információs táblával is gazdagodik a belváros.

Virágos programok a Karakter kávézóban

Időpont: 2023. augusztus 16 - 18.
Helyszín: Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó (Emlékkert, 4026 Debrecen)

Programok:

Augusztus 16.
17:00 Természettár foglalkoztató gyerekeknek. Öltöztesd fel virágokkal, és vidd magaddal a madárkákat!
18:00 A biblia növényei, virágai – Váradi Zoltán, a Természettár megálmodójának előadása

Augusztus 17.
17:00 Virágos CSAK Design vásár
18:00 Asszony, ház, kert, szóda – beszélgetés Petrik Adrien építésszel, íróval

Augusztus 18.
16:00 „Félre a maszkot!” – irodalmi beszélgetéssorozat Szabó Magda még halála után 15 évvel is tanít minket.

Botanica Expo 2023

Időpont: 2023. augusztus 18., 15:00
Helyszín: Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

Az augusztus 18 – 20-a között zajló 3 napos virág- és kertészeti kiállítás és vásár színes programokkal – többek között kertépítéssel, virág-és kertgondozással, továbbá környezetünk védelmével és fenntarthatósági praktikákkal kapcsolatos előadásokkal, pozsgás és kaktusz vásárral, szobanövény különlegességekkel és növény cserebere ponttal – várja az érdeklődőket.

Részletes programok ITT

Virágudvar

Időpont: 2023. augusztus 18., 15:00
Helyszín: DEMKI Ifjúsági Ház (4025 Debrecen, Simonffy u. 21.)

A rendezvényen kézműves foglalkozásokkal, fotófallal és arc-festéssel várják a kicsiket és nagyokat, továbbá számos helyi tánccsoport bemutatóját nézhetik meg a látogatók: lenyűgöző tűztánc, rúdtánc, légtánc és akrobatikus showtánc elemekkel kápráztatják el az érdeklődőket. Az este folyamán színpadra lép Luca Balduccio szicíliai énekes, a Gusto Cubano és Krisz Rudi is.

Részletes programok ITT

Botanica Kupa – II. Nemzetközi Virágkötészeti Verseny

Időpont: 2023. augusztus 18 – 19., 17:00
Helyszín: Aug. 18., 17.00 óra – Virágpiac; Aug. 19. , 9.00 óra - Kölcsey Központ

E nem mindennapi verseny lehetőséget biztosít a különböző országokból érkező virágkötők számára, hogy a nagyközönségnek is bemutathassák kreativitásukat és mesterségbeli tudásukat.

Világok Virága – Rózsaültetés az összefogás jegyében

Időpont: 2023. augusztus 18., 18:00
Helyszín: Székelyek parkja (4032 Debrecen, Medgyessy stny. 8.)

„A rózsa: a szeretet nyelvének virága.”– Amelia Dashwood

Már évek óta hagyomány a Debreceni Virágkarnevál idején, hogy a világ különböző tájairól érkező művészeti csoportok a magyar fellépőkkel közösen ültetik be a Székelyek parkját a hungarikumként ismert szőregi rózsával, egy-egy maréknyi termőföldet hozva saját hazájukból is.

A közösségi rózsaültetés felhívja a figyelmet, hogy a megértés egyetemes nyelvén kommunikálva békében és harmóniában élhetnek együtt a legkülönfélébb emberek.

KÖZREMŰKÖDNEK: Erdős Fruzsina (ének) / Bíró Zenekar / Debreceni Népi Együttes

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére