Jelenlegi hely

Rumini életre kelt - íme a nyertes pályaművek!

A gyermekek médiafogyasztási, olvasási szokásainak felmérése céljával indítottunk országos kutatást 2011 őszén, melyhez általános iskolai osztályoknak szóló, olvasást népszerűsítő pályázat kapcsolódott.

 

Az online felmérésben országosan több mint kétezer látogatónk vett részt. A szülők többsége úgy gondolja, hogy a "Keltsük életre a betűket! - Keltsük életre Ruminit!" pályázat - és a hozzá hasonló akciók - alkalmasak arra, hogy a gyermekeket motiválják az olvasásra.

Véleményeteket a pályázat igazolta: a Rumini című, 2007-ben "Az Év Gyermekkönyve" díjat nyert regény elolvasása alapján készült pályamunkák arról tanúskodnak, hogy a gyermekek megismerték a történetet és többen arról számoltak be, hogy a pályázatnak köszönhetően eddig nem szívesen olvasó gyermekek vették örömmel kezükbe a könyvet.

Ahogy az egyik résztvevő osztály pedagógusa elmondta: a közös alkotás öröme mellett a legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy tanítványai közül sokan folytatták Rumini kalandos történetének olvasását a regénysorozat további köteteivel.

A megmérettetésre országosan 38 pályamű érkezett. A pályázók  szabad kezet kaptak a történet feldolgozásához: Ruminis induló, mesejáték, terepasztal, hajók, társasjátékok, 3 dimenziós könyv és még számos kreatív alkotás született, így igen nehéz dolga volt a zsűrinek: Berg Judit író, Kálmán Anna illusztrátor, Kovács Eszter, a Pagony Kiadó alapító-főszerkesztője, Gellén Nóra a szervező Imami oldalak  képviseletében, valamint dr. Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság alelnöke értékelték a munkákat.

Helyezéstől függetlenül minden résztvevő osztálynak gratulálunk és köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

A "Keltsük életre a betűket! - Keltsük életre Ruminit!" pályázat díjazottjai:

I. helyezett: 13. számú pályamű - a nyeremény színházlátogatás a Magyar Színház Rumini Ferrit - szigeten című előadására.

II. helyezett: 27. számú pályamű - a nyeremény az osztály minden tagjának egy általa választott könyv a Rumini sorozatból a Pagony Könyvkiadó jóvoltából.

III. helyezett: 7. számú pályamű - a nyeremény 3 db Rumini - A küldetés című társasjáték a Keller & Mayer felajánlásával.

Különdíj: 6. számú pályamű  - a  Pagony Könyvkiadó által felajánlott különdíj egy 10.000 forint  értékű könyvvásárlási utalvány.

A PÁLYÁZATRA BEÉRKEZETT VALAMENNYI ALKOTÁS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG

Ha nem vettél részt a pályázaton, akkor is érdemes kattintanod: hallgasd meg a Rumini kalandjairól született dalokat, nézd meg a vele kapcsolatos  mesejátékokat, készítsd el otthon  és játszd a társasjátékokat, vagy töltsd le és állítsd össze magadnak a  3 dimenziós mesekönyvet!

Sok szép olvasásélményt kívánunk mindenkinek!

Az Imami oldalak szerkesztői

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére