Jelenlegi hely

Lakatokkal fejezték ki: családban élni jó!

 

A Pécsimami Közhasznú Egyesület idén harmadik alkalommal rendezi meg a „Pécsimami Napok” programsorozatot, melynek keretében a család és a gyermekvállalás megbecsülését kifejező sétára került sor május 4-én.

Az, hogy a szerelmesek az összetartozásukat jelképező lakatot helyeznek el, már régóta hagyomány Pécsett: az egyesület ezt a szokást értelmezte át, hiszen minden nagy lakatra annyi kis lakat került, ahány gyermeket a pár nevel.

 

Fotó: Bublik Róbert
 
 A pécsi Janus Pannonius utcai lakatfalhoz vezető sétán az egyesület felhívására több mint ötvenen vettek részt. A szülők és gyermekeik nevével, valamint a „Családban élni jó!” felirattal ellátott lakatokat az egyesület a Nemzeti Erőforrás Minisztérium családbarát közgondolkodás népszerűsítésére kiírt pályázata keretében, pályázati forrásból biztosította.

 


 
A résztvevőknek nem volt könnyű dolga: a 2010-ben bővített lakatfal mára szinte teljesen megtelt. Ezért hirdetett pályázatot az önkormányzat a lakatfal fejlesztésére, melyre negyven pályamunka érkezett. Az egyesület célja, hogy a pályázat eredményeként megújuló lakatfal ne csak küllemében, hanem szerepében is változzon: az ifjú szerelmesek mellett a gyermeket nevelő párok is magukénak érezzék azt.

 


 
A családok bővülésével a nagy lakatokra kerülő kis lakatok száma is nőni fog, így a gyermekvállalás, mint érték, mindenki számára láthatóvá válik.
 

A III. Pécsimami Napok programsorozata a párok közös sétájával lezárt szülőtámogató és párkapcsolat erősítő előadások után vidám családi délutánokkal folytatódik május 18-án és május 19-én.
 
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére