Jelenlegi hely

Kajlával könnyű a nyaralás: utazz ingyen vonattal, busszal, hajóval!

Immáron 5. éve, 2023 nyarán is sok-sok kedvezményt ad a világoskék színű Kajla útlevél! Ne hagyjátok otthon!

Mivel és hova mehet ingyen a gyerek 2023 nyarán (június 17-augusztus 31. között)?
- MÁV belföldi járatain
- GYSEV belföldi járatain
- VOLÁN belföldi járatain
- BAHART belföldi járatain
- MAHART belföldi járatain
kizárólag az idei évben érvényes, világoskék útlevél felmutatásával.
 
Vonaton
 
A díjmentes utazásra szóló Kajla vasúti regisztrációs jegyet előre meg kell váltani a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál vagy a MÁV-applikáción keresztül. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a pótjegyet vagy a helyjegyet ez esetben is meg kell vásárolni.
 
A szülőknek is jár kedvezmény!
 A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményt kap, ha más kedvezménnyel nem rendelkezik.
 
Kivétel: A Szeged – Hódmezővásárhely villamosvasúton Szegedet el nem hagyó utazásokra az SZKT díjszabása szerinti jegyet kell vásárolni; ezekre az utazásokra a Kajla kedvezmény nem érvényes.
 
Kajla Balaton24
A Kajla útlevél alapján a Balaton partján korlátlan számú utazást biztosító díjmentes KajlaBalaton24 jegy váltására jogosult a gyermek. A KajlaBalaton24 jegy a rajta megjelölt időponttól számított +23:59 percig, de legkésőbb 2023. augusztus 31-én 23:59 percig érvényes. A feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet vagy a helyjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.
A kedvezményes jeggyel egy napig korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred és Tihany között közlekedő, menetrend szerinti járatain, a MÁV-START balatoni vonalain (Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy, Balatonszentgyörgy-Sümeg), valamint a balatonfenyvesi kisvasúton.
 
Buszon
 
Volánbuszos utazás esetén a Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban.
A Volánbusznál a kísérők a menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető.
 
Hajóval

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) 2023. június 17 - augusztus 31. között minden 6-11 éves tanuló számára, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és diákigazolványát, díjmentes utazást (100% kedvezmény) biztosít a Balaton-parti települések között közlekedő meghirdetett menetrendi hajójárataira. A BAHART Kajla kedvezményt az érintett tanulók korlátlan számban igénybe vehetik jegyvásárlás során.
FONTOS:

- A kedvezmény kizárólag a menetrend szerinti járatokra érvényes, a séta-, programhajókra, élményhajókra nem!
- Online jegyvásárlás esetén a kedvezmény nem vehető igénybe, csak a jegypénztárakban, személyesen érvényesíthető.

A „Kajla” diákkal együtt utazók (felnőtt, testvér, stb.) a BAHART hatályos díjszabásában és egyéb kedvezményrendszere alapján válthatják ki a hajójegyüket.

A BAHART menetrendje ITT elérhető.

Hajózzatok a Dunán!

2023. június 17 - augusztus 31. között minden Kajla útlevéllel rendelkező gyermek díjmentesen utazhat a MAHART PassNave Kft. alábbi hajójáratain:

- Budapest-Szentendre-Budapest
- Budapest-Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád
- Budapest-Vác-Verőce-Visegrád
- Valamennyi Dunakanyari körjárat

A Kajla útlevél más kedvezménnyel nem vonható össze. A Kajla útleveles gyermek kísérői a hatályos díjszabás szerint kötelesek jegyet váltani. A Kajla útlevél önmagában beszállásra nem jogosít. A Kajla útleveles gyermek utazás előtt köteles Kajla útlevelét és diákigazolványát a pénztárban felmutatni és regisztrációs jegyet váltani.

A Kajla-útlevélről
A 2022/2023-as tanévben az alsó tagozatos diákok kedvezmény igénybe vételére kizárólag a vilgoskék útlevéllel lehetséges, amit a diákok 2022. őszént kaptak meg az oktatási intézményekben. A Kajla útlevél kizárólag személyazonosság igazolásra alkalmas igazolvánnyal lehetséges (személyi igazolvány vagy diákigazolvány)!
 
Mit tehettek, ha leveszett, egrongálódott vagy a gyerek nem kapott útlevelet?
A Kajla útlevél pótolható: vagy a helyi Tourinform irodában kérhető (mi is ezt tettük) vagy a kajla.hu weboldalon kitöltött űrlappal új igényelhető.
 
Mekkora életkorig használható?
A Kajla útleveleket azok a gyerekek használhatják, akik alsó tagozatban tanulda, de maximum 2023. szeptemberében kezdik az általános iskola 5. osztályát, ők az őszi szünet végéig vehetik igénybe a kedvezményeket.
 
Mire jó még a Kajla útlevél?
Az utazási kedvezményeken túl egyéb kedvezmények is várnak rátok:
- éttermekben
- szállodákban
- múzeumokban
- látogató központokban
- kalandparkokban
A részleteket ITT olvashatjátok
 
Légy Kajla Apród!

Fedezzétek fel Magyarország legszebb várait és kastélyait! Gyűjtsétek az egyedi pecséteket, és válj apródból Hárompecsétes Kisnemessé!

Válasszatok három úticélt, legyen az vár, kastély vagy remeteség és gyűjtsetek egy-egy pecsétet megbízóleveledbe. Ha kész vagy, Kajlától különleges oklevelet kapsz, amivel mindenkinek megmutathatod: Hárompecsétes Kisnemesi rangot nyertél!

Részletek ITT

Forrás: kajla.hu, MTI
 
Szombathelyimami
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére