Jelenlegi hely

Bábosok, csepűrágók, óriásbábok, gólyalábasok... ingyenes bábszínházi fesztiválok júniusban

A legizgalmasabb dolgok még hátra vannak! Szervusztok, Pajtikák! előadásaiból vajon mi lesz még Debrecenben, Szombathelyen, Győrben és Szegeden?

Szervusztok, Pajtikák! elnevezésű országos eseménysorozat június végéig több városban várja a kicsiket és nagyokat hazai és nemzetközi bábművészek produkcióival.

A láncfesztivál keretében bemutatott produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek, amelyekkel a szervező – a Magyarországi Bábművészek Szövetsége – Kemény Henrik munkássága előtt kíván tisztelegni.

Debrecen – Vörössipkások Nemzetközi Találkozója

Június 17-én és 18-án több helyszínen, a Nagyerdei Kultúrparkban (a Vidámpark területén), a Sziget-kék Tematikus Játszóparkban, a Békás tó melletti játszótéren, valamint a II. János Pál Pápa téren is találkozhatunk a Vörössipkások Nemzetközi Találkozójára érkező bábosokkal Debrecenben.

Június 17-én (szombaton) az Átmentem projekt kötéltáncos performance-ával nyitják meg a találkozót. A Nagyerdei Kultúrparkban és a Sziget-kék játszóparkban óriásbábokkal, gólyalábasokkal, vásári kesztyűs bábjátékkal és bohócelőadással is találkozhatnak az oda látogatók.

Június 18-án óriásbábos felvonulással nyitják meg a napot, azt követően pedig minden helyszínen izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal készülnek a szervezők, ahol minden korosztály megtalálhatja majd az őt érdeklő produkciókat.

Szombathely – Csepűrágók világtalálkozója

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház huszonkilenc előadással és játékkal vár mindenkit: utcaszínházzal, vásári bábjátékkal, mesekoncerttel és számtalan egyéb programmal készülnek a Történelmi Témaparkban június 16-tól három napon át.

A tizenegy külföldi, egy határon túli és tizenhat hazai fellépő produkciója között a családi programok mellett kifejezetten felnőtteknek szóló előadásokkal és koncertekkel is készülnek.

A részletes program és további információk a Mesebolt Bábszínház oldalán találhatók!

Győr – Csepűrágók Világfesztiválja

A győri Vaskakas Bábszínház június 17-én szombaton egész napos programmal várja az érdeklődőket.

Az ingyenes szabadtéri programot a győri Bisinger sétányon rendezik meg: gólyalábasok, utcaszínházi és bábszínházi produkciók, valamint koncertek és interaktív játékok is várják a közönséget.

Az egyes társulatokról és produkcióikról részletes leírás található a Vaskakas Bábszínház oldalán ide kattintva!

Szeged – Maskarádé Napok

Június 24-én és 25-én rendezi Szegeden a Kövér Béla Bábszínház a Maskarádé Napokat, amely a városban a Szervusztok Pajtikák! harmadik eseménye lesz.

A színes programkínálatban a gyereknek szóló előadások mellett Sofie Krog – Diva 18+ címmel láthatjuk a szabadstílusú bábszínészet és bizarr költészet ötvözetét Jack-In-Box vígjátékba csomagolva a dán Sofie Krog Társulat előadásában.

További információk és a részletes program ide kattintva érhető el.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére