Jelenlegi hely

Az első Lányok Napja Magyarországon

Magyarországon első alkalommal rendezi meg a lányok napját a Nők a Tudományban Egyesület április 26-án.

Az Európában több mint tízéves hagyományra visszatekintő esemény célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatal lányok érdeklődését jobban felkeltse a műszaki pályák iránt.

Vedd kezedbe a jövőd! szlogennel a lányok napján a Siemens Zrt. - több más ipari-technológiai vállalattal együtt - megnyitja kapuit a középiskolás lányok előtt.

A kutatás-fejlesztés és a műszaki-informatikai terület adja a jövő munkahelyeit, a műszaki képzésben azonban jelenleg a tíz százalékot sem éri el a nők aránya - fogalmaz a program kommunikációjával megbízott ügynökség közleménye.

A program szervezői a középiskolák 10-11. évfolyamára járó fiatal lányok érdeklődését akarják felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier és az olyan, nem hagyományosan női szakmák iránt, amelyek felé a nők számos társadalmi vagy családi ok, megszokás vagy minta miatt sokszor nem mernek elindulni. Az akció célja, hogy megmutassa a fiataloknak, hogy a kutatás-fejlesztésben, a mérnöki pályán, az informatika területén nőként is lehet érvényesülni.

A lányok napján a látogatók betekintést nyerhetnek a Siemens Zrt. négy szektorának - energia, egészségügy, ipar, infrastruktúra és városok - világába, közelebbről megismerhetik a természettudományi, műszaki, kereskedelmi és kreatív munkaköröket, ami segítséget nyújthat későbbi pályaválasztásukhoz.

A Siemens AG 2001-től, az európai lányok napja kezdeményezés első évétől részt vesz az akcióban, és évente több mint kétezer látogatót fogad.

További információ: nokatud.hu

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére