Jelenlegi hely

A természet hangjai és színei a Füvészkertben

A Füvészkert kapuja jelenleg zárva van, de a virtuális sétákon megnézhetjük a csodaszép növényeket és megismerhetjük a kertet.

Az ELTE botanikus kertje, a Füvészkert Budapest VIII. kerületében, a Klinikák megállótól 10 perc sétára található. Ismertségéhez hozzájárult, hogy Molnár Ferenc regényében, A Pál utcai fiúkban a pálmaháza nyújtott búvóhelyet Nemecsek Ernő és barátai számára.

A kert talán legfőbb nevezetessége az országban első és sokáig egyetlen Victoria-ház, de büszkeségei közé tartoznak a kert legöregebb fái, mint például a 150 évnél is idősebb páfrányfenyők, vagy az orchidea- és a több száz fajt bemutató kaktuszgyűjteménye, akárcsak az Ausztrál-ház és a hatalmas tavirózsák.

Egzotikus növények is találhatóak itt: pálma, aloe vera, kávé, papaya, avokádó, sárkánygyümölcs. Évszázados fák, 85 veszélyeztetett hazai faj bemutatása, több mint 230 éves múlt. A látogatók kellemes környezetben megismerkednek a növényvilág csodáival.

A Füvészkert története az 1700-as évekig nyúlik vissza. Az intézmény feladata a védett növények megőrzése, a meglévő gyűjteményének gondozása és a lehetőségek szerinti bővítése.

Virtuális séta

Amikor újra nyitva lesz a kert érdemes ellátogatni ide, járni az évszázados fák között, de addig is nézzétek meg ezeket a videókat:

A természet hangjai a Füvészkertben

A budapesti Füvészkert

Trópus Józsefvárosban: Viktória ház a Füvészkertben

Legszebb Füvészkerti Emlékek pályázat

Amíg a Füvészkert zárva tart, arra kérik a látogatókat, hogy osszák meg a Füvészkerthez köthető legszebb emlékeiket: fotókat, történeteket (pl. osztálykirándulás, esküvő, séta, családi fotóalbum). A legszebb emlékekből egy kültéri információs táblát készítenek: „Látogatóink legszebb emlékei” címmel és online emlékalbumot állítanak össze. A pályázat részleteit ITT találod.

ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés utca 25.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére