Jelenlegi hely

Kirándul a család - 3 fantasztikus hely, amit kamasz gyerekekkel nem hagyhattok ki

A kicsikkel mindig nagyon könnyű volt kirándulási célpontot találni, hiszen nekik ezer, és ezer mesébe illő csodás hely van, de ahogy nőnek a gyerekek, úgy nő az igényünk a komolyabb parkokra, élményeket adó helyekre is.

Mutatunk 3 családi parkot, ha szeretnétek kicsit felpörgetni a kamaszgyerekeitek adrenalin szintjét, vagy kicsit kimozdítani őket a komfortzónájukból, úgy hogy mindezt ti is élvezzétek közben. Egy 45 perces tanórai felelés is felér egy adrenalin-bombával, de ugye az nem annyira élvezetes és nem is mindig sikerrel zárul…, a kamaszoknak pedig szükségük van az adrenalin és önbizalomnövelő bátorság próbákra, tehát vigyétek őket biztonságos helyekre, ahol kitombolhatják magukból a feszültségeket.

Öveket becsatolni, parára felkészülni és kiválasztani a következő családi kirándulás helyszínét!

Zempléni Kalandpark

Ha igazi extrém élményekre vágytok nagyobb gyerekekkel és elég bevállalósak vagytok, akkor a Zempléni Kalandpark a ti célpontotok. Nincs közel, hisz Sátoraljaújhely szomszédágában a Zempléni hegységben található. A legextrémebb "játékeleme", az ország legnagobb átcsúszó pályája, ahol már a puszta nézelődői státusz is egy embert próbáló küldetés, - főként annak, aki nem bírja a magasságot, mint én, vagy épp a gyereke csúszik át rajta.

A csúszópályára feljutni libegővel lehet, ami már önmagában is élmény, de az igazi kihívás a két hegy közötti átkelés, ami a Szár-hegy és Magas-hegy között 1036 méteres táv, és átkelni csak drótkötélen lehet. Két módon tudtok átjutni rajta, vagy Dongóval az üvegpanorámás zárt kabinos kötélpályán, vagy az igazi bevállalósak szimplán egy kötélen, szabadon lógva 80 km-es sebességgel száguldva, 150méter magasságban, majd vissza a panorámás kabinnal. Igazi adrenali-bomba, hihetetlen élményekkel gazdagodnak a bátor kipróbálók.


Kép: Zempléni Kalandpark: Photo by: Szepessy Laci

Ha nem is csúsztok át, mégis mindenképp érdemes felmennetek, hiszen csodálatos a kilátás. A Magas-hegy csúcsán lévő kilátóból szép panoráma tárul elénk, a hegyek, Sátoraljaújhely városa, Hegyalja, a Bodrogköz és Szlovákia felé. Innen gyalogosan érhető el a Világörökség magterülete, az Ungvári Pincék.

Természetesen sok élménnyel vár még a park. Az alsó állomáson a több, mint 2 km-es bob pályája található, ami az ország leghosszabb és leggyorsabb pályája.


Kép: Zempléni Kalandpark

Ezt már a kicsik is élvezik és nekünk szülőknek is egy nagyon klassz és élvezetes program. 12 éves kor alatti gyerekek a szülővel együtt tudnak felülni rá, hiszen, fékezni és a sebességet irányítani a kicsik nem tudják még. Itt találjátok majd a Mászófal központot, ami Közép-Európa egyik legmagasabb beltéri mászófal pályája, az Ökoturisztikai Központot, egy nagy Jégcsarnokot, ha korizni szeretnétek, és itt tudtok a Libegőre is felülni, ami szintén Magyarország leghosszabb ülőpályás libegője. Persze aki havas időben megy az akár a síelést is kipróbálhatja.


 

Indulás előtt azért tájékozódjatok, hogy valóban üzemel-e az átcsúszó pálya, hiszen ez erősen időjárás függő, esőben, ködben, túl melegben és nagy szélben nem engedélyezik a felszállást rá, 8 éves kortól használható, a minimum súlyhatár 30 kg, a maximum 125 kg és legalább 120 cm magasságot el kell érni a gyerekek tekintetében.

Zobori élménypark

Zalakarostól 10 km-re található, csodás zalaszabari panoráma már önmagában megér egy kirándulást. Az biztos, hogy innen is hatalmas élményekkel érkeztünk haza, pulzusnövelő attrakciókból itt sincs hiány, annyi klassz játék elem van, hogy ki sem tudtunk mindent próbálni, pedig igyekeztünk mindenhová odajutni, szóval ide IS még egyszer muszáj lesz elmennünk. A garantált élményeket még az időjárás sem befolyásolhatja, hiszen egyaránt megtalálható itt a kültéri, és a beltéri szórakozási lehetőségek egész sora: csúszdapark, játszópark, állatsimogató, szabaduló szoba, 4XD cinema, csónakcsúszda, óriáshinta, kötélpálya, vízi dodzsem.


Ability park- természetház - beltéri

Ha nem is a zempléni parkhoz hasonlító kihívásokkal kell szembe néznünk, azért vannak adrenalin növelő játékok itt is: szuper játékelem a csónakcsúszda, a kötélhinta, ami 6-8 méter magasságból lenül, Magyarország egyetlen fix telepítésű hullámvasútja, és az új szabadesés torony.


Hullámvasút

A szabadesés torony egy igazi bátorság próba és egyben hatalmas élmény is, 50 m magasból, kb. 20 emeletes háznyi magasságból zuhan a mélybe, ahol garantáltan őszinte lesz a sikolyod.


Szabadesés torony

Nagyon izgalmas szórakozás a TUBBY JUMP, ami egy igazi hófánkpálya különlegesség mindazoknak, akik imádják az adrenalint, hiszen a villámgyors egyenes pálya végén katapultálva repülhetünk a levegőben, majd egy óriás érkező matracra huppansz, ahonnan pedig kiszámíthatatlan az érkezés.

Én anyukaként már a lájtosabb adrenalin növelő játékokat preferálom jobban, úgy hogy az én nagy kedvencem a csónakcsúzda volt, de izgalomban és élményben itt sem volt hiány, ez a játék az, amit sosem lehet megunni! Csónakkal száguldhattok le, - természetesen ruhában -  a kanyargó, kalandos csúszdapályán! Felemelő! Szavakkal nem elmondható!

Amire itt pluszban érdemes figyelnetek, az az, hogy bár belépő megvásárlásával lehet bemenni, de bent még az extrémebb játékokért külön kell fizetni, viszont, ha már ott vagytok ki kell próbálni mindet, mert valóban fantasztikus élményekben gazdagodhattok.

Mátra-Sástói Oxigen Adrenalin park

Ez a hely még a bakancslistámon van, egy kis bátorságot gyűjtünk még hozzá…

A Mátra-Sástón található Oxygén Adrenalin Park gyönyörű, oxigéndús környezetbe csábítja az izgalmak kedvelőit. A 16 hektárnyi területen kialakított parkban az 1 évestől a 99 évesig, mindenki talál magának szórakozási lehetőséget.

Az adrenalinban gazdag élményt a bobpáláya, a Canopy és a függőhíd adja. A Canopy azaz alpesi csúszdán való szárnyalás, egy szakadék felett 230-230 méter hosszan átívelő, 30 méter magas drókötélen történik, de ezen kívül számos egyéb szórakoztató játék megtalálható, mint például a paintball, quad gyermek és felnőtt pálya, vízi akadálypálya, légvár, kisállatsimogató.

Viszont amiért beválasztottam a listámba, az a Magyarországon egyedülálló 183 m hosszú, 18-20 m magasságban ívelő függő híd. A híd közepe felé haladva lélegzetelállító panoráma tárul a szemünk elé: jobbra nézve közvetlenül előttünk a sástói kilátót, távolabb pedig Gyöngyös várost pillanthatjuk meg a lábaink alatt, bal kéz felől pedig az ország legmagasabb pontja Kékestető magasodik fölénk a TV toronnyal. A tériszonyt legyőzőknek pedig a hídról remek kilátás nyílik az alatta található tóra.

Amihez még itt kemény kurázsi kell az az átfordulós 360°-os felnőtt hinta, bátrabb kamaszok (12 felett), és bátor apukák nagy lábremegtető erőpróbája lehet. 

És ha még nem volt elég a „borzongásból” akkor mindenképp ajánlom a szabadesésű óriáshintát, akár egyedül vagy páros kivitelben, ami Közép-Európában egyedülálló játékelem. A katlan egyik oldalára szerelt kiálláson egy biztonsági ülésben ülve megtudhatjuk milyen a szabadesés élménye és a hintázás egy 20 m hosszú drótkötélen! A katlan egyik széléről elindulva kb. 5 perc hintázás után ér véget a móka. Szóval rajta ülve egy jó hosszú és hihetetlen, semmihez nem hasonlítható élményt nyújt annak, aki kipróbálja.

Mivel ez a park is időjárás függő, indulás előtt kérik, minden esetben látogassatok el honlapjukra, ahol nyitás előtt fél órával frissítik az üzemelő játékaik listáját, vagy érdeklődjetek a +36-37/574-025-ös telefonszámon.

De cikkünk olvasása után, minden esetben tájékozódjatok indulás előtt, hogy mik az előírt egészségügyi épp aktuális szabályok mind a három park esetében, és milyen nyitva tartással rendelkeznek!

Jó családi kikapcsolódást kívánok mindenkinek!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére