Jelenlegi hely

Jelképesen 2023 forintért utazhatunk az Atlétikai VB-re az ország bármely pontjáról

VB2023 elnevezéssel kedvezményes jegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságra.

Forrás

A fenntarthatóság és a vb sikeres lebonyolítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az eseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. a MÁV-Volán-csoporttal.

A szimbolikus, maximum 2023 forintos jegy augusztus 18. és 27. között az ország bármely pontjáról Budapestre történő utazásra, a visszautazásra pedig augusztus 19. és 28. között lesz érvényes.

Mettől meddig utazhatunk pontosan?

A jegy a MÁV-START és GYSEV járatokon, a helyszínhez legközelebb eső vasútállomásig (azaz Kelenföld állomásig, valamint a Déli, Keleti és Nyugati pályaudvarokig), a Volánbusz esetében az ország bármely pontjáról Budapestre (pl. Budapest-Népliget, Budapest-Stadion), és a budapesti elérést biztosító vasútállomásra, a MÁV-HÉV esetében Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre való visszautazásra jogosít.

Az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokság nem véletlenül Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye. külföldről már 75 ország nevezte be versenyzőit az eseményre.

Forrás

A vidéken lakó magyar sportkedvelők számára is igyekeznek megfizethetővé és elérhetővé tenni a világbajnokságot. A kedvezményes utazási jegy mellett a 4500 forintos "Hétköznapi hős" belépővel együtt összesen 6523 forintért lehet megtekinteni augusztus 20-án a vb délutáni programját - benne a 100 méteres férfi síkfutás döntőjét -, majd a tűzijátékot. A stadion büféjében pedig ársapkát alkalmaznak majd.

Hogyan juthatunk a kedvezményes jegyekhez?

A VB2023 jegy-et várhatóan már 30 nappal az esemény előtt meg lehet vásárolni a MÁVapplikációban, a későbbiekben pedig a MÁV-START jegykiadó automaták Térségi és városi jegyek menüpontjában, a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz jegypénztárakban, valamint a Volánbusz helyközi autóbuszok fedélzetén is elérhető lesz.

A jegy vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges felárat (például InterCity vonaton a helyjegyet), vagy emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell hozzá váltani.

Még olcsóbban mennél?

Akik egyetlen percet sem akarnak elmulasztani 2023 legnagyobb eseményéből, akár önkénteskedhetnek is az eseményen. A részletekért KATT ide.

ADL - Debrecenimami

Forrás

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére