Jelenlegi hely

Testápolás a hideg időszakban – hogyan csináljuk?

Az egyre fagyosabb időjárás és a fűtés miatti száraz levegő a bőrünkre is hatással van. Pont emiatt kicsit máshogy kell ápolnunk a bőrünket, hogy garantáltan rugalmas és élettel teli maradjon.


Forrás:Freepik

Megfelelő tusfürdők és szappanok

Vegyük figyelembe, hogy a hideg idő beálltával a benti hőmérséklet is megváltozik, ahogyan fűteni kezdünk. A levegő sokkal szárazabb lesz, ami egyáltalán nem tesz jót a bőrünknek. Ezért érdemes direkt kicsit olajosabb tusfürdőket is használunk erre az időszakra. A szappanokkal is ugyanez a helyzet. A szappan alapvetően szárító hatású, ezért mindenképp olyat vásároljunk, amely krémes jellegű és tele van mindenféle tápláló olajjal.

Testápoló helyett testvaj

A fentebb említett szárazabb levegő miatt érdemes az eddigi könnyed testápoló helyett valamilyen koncentráltabb testvajat használnunk. Nem fogjuk megbánni, ugyanis amíg nyáron az ilyen nehéz krémek érthetően kényelmetlenek voltak, a fűtési szezonban úgy fogja majd beszívni a bőrünk, mint még soha. Ezért meg sem fogjuk érezni a koncentráltabb testvajak túlzott zsírosságát.

Testpermet és kézkrém – amiket bárhol elővehetünk

Szokatlan lehet a testpermetet említeni egy olyan témában, ami a hideg időről szól. Megszoktuk ugyanis, hogy a testpermeteket a legnagyobb kánikulában használjuk egyfajta tápláló frissítőként. Azonban télen a hideg és a száraz fűtött levegő is megkezdi a bőrünket, ezért a testpermet – mint egyfajta gyorssegély – napközben is hathatós megoldást jelent ezen problémák orvosolására. Válasszunk olyan testpermet típust, amit tápláló olajokkal készítettek. Ha nincs időnk a testápolót használni, vagy a városban érezzük szükségét befújni kicsit magunkat vele, remek megoldást nyújthat. A kézkrémet se felejtsük ebben az esetben otthon. A kezünk ugyanis szinte állandó jelleggel ki van téve a hűvös időnek, ezért érdemes ősztől folyamatosan a táskánkban tartani. Ezzel akár az arcunkat is bekenhetjük kicsit, ha úgy érezzük, szükséges.

A megfelelő illatoktól kevésbé fogunk fázni. De tényleg!

A fentebb felsorolt testápolási lehetőségek között akadnak olyan illatok is, amelyek kifejezetten ősziesek lehetnek és kellemes lelki felüdüléssel szolgálnak. Keressünk belőlük finom desszertillatokat, például mézes vagy vaníliás tartalmúakat. Ezek az illatok a frissítő virágos illatokkal ellentétben ugyanis már a pszichénk számára is adnak egyfajta melegségérzetet, amitől szó szerint kevésbé fogjuk érezni a hideget.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére