Jelenlegi hely

Gyermeknapi ingyenes programok várják az érdeklődőket országszerte

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón bejelentette: gyermeknapi programokkal, egyebek mellett interaktív tárlatvezetéssel várják budapesti és vidéki múzeumok a családokat vasárnap. Számos múzeum díjmentes belépést biztosít nemcsak a diákoknak, hanem a kísérő szülőknek is - mondta.

Hoppál Péter közölte, több mint húsz állami fenntartású budapesti és vidéki intézmény az ingyenes belépésen túl különböző foglalkozásokkal is várja a gyermeknapi látogatókat a "családok napján".

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A kormány azt akarja elérni, hogy minden gyerek hozzájuthasson a kulturális értékekhez, függetlenül attól, milyen anyagi körülmények között élő családban él - mondta.

Azt hangoztatta, a gyerekek fizikai fejlesztése mellett az érzelmi intelligencia fejlesztése ugyanolyan fontos, ezért azt minden fiatal számára biztosítani akarják. Úgy fogalmazott, a kultúra jelenléte a fiatalok életében segíti kreativitásuk fejlesztését, így versenyképesebb felnőttekké válhatnak. Emlékeztetett arra, hogy egy 2000-ben hozott rendelet értelmében a 26 évesnél fiatalabbak díjmentesen látogathatják a múzeumok állandó kiállításait minden hónap egyik hétvégéjén. A kedvezményt 2014-ben bővítették, és a 18 évesnél fiatalabbak két kísérőjét is ingyen fogadják a kulturális intézmények. Ez azt jelenti, hogy havonta egyszer minden család ingyen juthat el valamelyik múzeumba - mondta.

A vasárnapi programsorozatban részt vevő intézmények közül megemlítette az államtitkár a sajtótájékoztatónak helyet adó Néprajzi Múzeumot, ahol egy "felfedezőcsomag" keretében mutatják be az intézmény kincseit a látogatóknak, továbbá múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak a Betlehem - a nagy dolgok a jászolnál történnek című kiállításhoz kapcsolódóan.

 

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Gyermeknapi ingyenes programok várják az érdeklődőket - a kormany.hu listája szerint - Budapesten a Nemzeti Galériában, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a mesemúzeumban, a Kassák Múzeumban, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Ludwig Múzeumban, a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, a Semmelweis orvostörténeti múzeumban, a Magyar Természettudományi Múzeumban, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban, a Néprajzi Múzeumban, az Iparművészeti Múzeumban és a Nagytétényi Kastélymúzeumban; vidéken Széphalomban a Magyar Nyelv Múzeumában, Sárospatakon a Rákóczi Múzeumban, a vajai Vay-várban, a nyírbátori Báthori István Múzeumban, Balassagyarmaton a Palóc Múzeumban, Gyöngyösön a Mátra Múzeumban, Zircen a Bakonyi Természettudományi Múzeumban, valamint a szentendrei és a szennai skanzenban. Az egyes múzeumi programokhoz előzetes regisztráció szükséges.

 

Forrás: kormany.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére