Jelenlegi hely

Használt bútort keresel? Rendesen rá lehet kattanni, de nem árt okosan csinálni!

Nem csupán megtakarítási szempontból előnyös, de szórakozásnak sem utolsó a használt bútorok utáni netes, bolhapiacos vagy éppen boltos vadászat. Rendesen rá lehet kattanni, de nem árt okosan csinálni! 

Néhány tipp, hogy valóban elégedett legyél mind a keresés folyamatával, mind a megálmodott bútordarabbal.

1. Mindig mérd le a helyet, ahová kinézted az adott bútort!

Hidd el, sok bosszúságtól megkímélheted magad! És nem csak azt kell kicentizni, hogy hová kerül, hanem azt is, hogy befér-e az ajtón, liftbe, át tudsz-e jutni vele a lépcsőfordulón.

2. Gondolj a szállításra!

Akár ingyenesen elhozható bútorokra is rá lehet bukkanni a neten vagy lomtalanításkor. Mindig mérlegeled, hogy valóban megéri-e elhozni, mert bizony a szállítása akár óriási kiadással járhat.

Ha pedig boltban, neten bukkantál rá álmaid bútorára, érdemes alaposan körülnézned, hogy az eladó kínál-e további lakberendezési tárgyakat, amikre szükséged van, mert akkor egy fuvarral több bútort is hazaszállíttathatsz.

3. Olvasd el az értékeléseket az eladóról!

Az eladó hitelessége és jó hírneve segíthet megbízható bútort vásárolni. Bármennyire tetszik is egy bútor, ha az azt kínáló neve mellett sok a negatív vélemény, mondj le róla!

4. Soha ne fizess előre!

Kivéve, ha már tudod, hogy megbízható eladó, mert van róla referenciád, vásároltál már korábban tőle.

Használj biztonságos online fizetésre szakosodott szolgáltatókat, mint például a PayPal, ahol lehetőséged van visszahívni a pénzt, ha valami problémamerülne fel.

5. Minden lényeges körülményt kérdezz meg!

Használt bútor vásárlása esetén különösen fontos meggyőződni arról, hogy a bútor minősége megfelelő és nincsenek rejtett problémák rajta (karcok, foltok, elszíneződések, repedések, szerkezeti sérülések).

Győződj meg a bútor további állapotáról:

  • Tudd meg, hogy élt-e háziállat a lakásban.
  • Informálódj, hogy dohányoztak-e a tulajdonosok. Ez különösen akkor fontos, ha nincs lehetőséged a helyszínen ellenőrizni ezt.
  • Kérdezz rá, hogy nem ázott-e be az a helyiség, ahol tárolták a bútort. Ez ugyanis penészesedéshez vezethet, amit nagyon nehéz lehet eltávolítani.

6. Próbáld ki!

Ha lehetőséged van kipróbálni, élj vele! Ülj rá, nyisd ki/zárd be a fiókokat, ajtókat! Ez segít megbizonyosodni arról, hogy minden jól működik.

7. Élj a garanciával és visszatérítési lehetőséggel!

Ha lehetséges, keressünk olyan helyet vagy eladót, ahol van garancia vagy visszatérítési lehetőség, ha valami probléma merül fel a bútorral kapcsolatban.

8. Ez növelheti az árat!

Ha lehetséges, kérdezd meg a bútor eladóját, hogy van-e eredeti dokumentációja vagy története a bútorról. Ez segíthet abban, hogy jobban megértsd a bútor múltját és mennyire volt gondozva.

Másrészt ez bizony árfelhajtó tényező is lehet. Ha már ár, ne csak az alacsony ár számítson a döntésednél, hanem az ár és az állapot közötti egyensúlyra is figyelj!. Lehet, hogy némi felárért jobb minőségű bútort találsz a piacon.

Hajrá, szuper bútorvadászatot kívánok Neked!

Dr. Regősné Oláh Zsanett

- Szegedimami -

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére