Jelenlegi hely

Séta a cölöpösvényen - Tiszakécskei Nádirigó Tanösvény

A Holt-Tisza élőhelyeit, élővilágát megismertető Nádirigó tanösvényt 2021-ben adták át. A babakocsival is jól járható cölöpösvény hossza 2500 méter. A túra az Ókécskei Sportcsarnok mellől indul, ahol egy szuper kis játszótér várja a gyerekeket.

A tíz állomás információs táblákon vezet bennünket végig, amin mozgatható, interaktív játékelemek vannak kicsiknek, nagyoknak.Találhatunk gyógy- és fűszernövény spirált, rovarhotelt és mezítlábas ösvényt is, amit szintén érdemes kipróbálni. A túra során több pad található, ahol nem csak pihenésre, de az élővilág megfigyelésére alkalmas időt is tölthetünk. 

A tanösvényről megfigyelhető a madarak sokasága, a gémek és récék, a békák hangos koncertje. A madarak ott repkedtek körülöttünk, mintha kíváncsian azt figyelnék, mit hoztunk nekik. Mi pedig csendben ültünk, figyeltük a fák lombját suhanó szellőt, és várakoztunk, hogy melyik apró élőlény bukkan fel előttünk. Érdemes távcsövet vinni, egészen közelről figyelni az élővilágot. Nagyon békés ott elidőzni.

A cölöpösvényről benyúlik egy kis pallón a madárles, ahonnan beláthatjuk az egész nádast, az épületeket, a templomtornyot. A tanösvényen geoládákat is találhatunk, kalandvágyóknak jó kiegészítő szórakozás. Ehhez viszont érdemes tollat vinni magunkkal, ha szeretnénk beleírni a jegyzetfüzetekbe. 

Geoláda kereséssel, madármegfigyeléssel, kényelmes sétával 2,5 óra alatt jártuk végig a Nádirigó tanösvényt. A tanösvény és Tiszakécske termálfüdője ideális családi program.

Egész évben ingyenesen látogatható.
Indulás: Ókécskei Sportcsarnok, Tiszakécske, Templom tér 3.

- Monorimami - 

 

 

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére