Jelenlegi hely

Séta a cölöpösvényen - Tiszakécskei Nádirigó Tanösvény

A Holt-Tisza élőhelyeit, élővilágát megismertető Nádirigó tanösvényt 2021-ben adták át. A babakocsival is jól járható cölöpösvény hossza 2500 méter. A túra az Ókécskei Sportcsarnok mellől indul, ahol egy szuper kis játszótér várja a gyerekeket.

A tíz állomás információs táblákon vezet bennünket végig, amin mozgatható, interaktív játékelemek vannak kicsiknek, nagyoknak.Találhatunk gyógy- és fűszernövény spirált, rovarhotelt és mezítlábas ösvényt is, amit szintén érdemes kipróbálni. A túra során több pad található, ahol nem csak pihenésre, de az élővilág megfigyelésére alkalmas időt is tölthetünk. 

A tanösvényről megfigyelhető a madarak sokasága, a gémek és récék, a békák hangos koncertje. A madarak ott repkedtek körülöttünk, mintha kíváncsian azt figyelnék, mit hoztunk nekik. Mi pedig csendben ültünk, figyeltük a fák lombját suhanó szellőt, és várakoztunk, hogy melyik apró élőlény bukkan fel előttünk. Érdemes távcsövet vinni, egészen közelről figyelni az élővilágot. Nagyon békés ott elidőzni.

A cölöpösvényről benyúlik egy kis pallón a madárles, ahonnan beláthatjuk az egész nádast, az épületeket, a templomtornyot. A tanösvényen geoládákat is találhatunk, kalandvágyóknak jó kiegészítő szórakozás. Ehhez viszont érdemes tollat vinni magunkkal, ha szeretnénk beleírni a jegyzetfüzetekbe. 

Geoláda kereséssel, madármegfigyeléssel, kényelmes sétával 2,5 óra alatt jártuk végig a Nádirigó tanösvényt. A tanösvény és Tiszakécske termálfüdője ideális családi program.

Egész évben ingyenesen látogatható.
Indulás: Ókécskei Sportcsarnok, Tiszakécske, Templom tér 3.

- Monorimami - 

 

 

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére