Jelenlegi hely

5 +1 tipp - hogy ne hiányzással induljon az új tanév!

Ahogy elkezdődik az új tanév, máris lebetegedik a gyerek? De mit tehetünk mi szülők, hogy ne maradjanak ki az év elejei hajtásból? Persze bizonyára ők ezt nem annyira bánnák, mint mi szülők.

Fontos, hogy már az iskolakezdésre feltöltsük gyermekeink szervezetét vitaminokkal. Nyáron több vitamint visznek be a szervezetükbe, több gyümölcsöt, de a napfényből nyert D- vitamin is hozzájárul az egészségesebb szervezetükhöz. Viszont ahogy megkezdődik az iskola, gyorsan beköszönt az ősz, szeszélyesebb lesz az időjárás, és a közösségben is gyorsabban elkaphatnak betegségeket.

1. Próbáljuk mindennapi étrendünkbe belecsempészni a gyümölcsöket, de ha nem tudjuk biztosítani, multivitaminokkal helyettesítsük.
Egészséges étrenddel több betegséget is elkerülhetünk.

2. Figyeljünk oda a gyermekünk reggeli öltözetére, ilyenkor már elkel egy vékonyabb pulcsi.
Rétegesebb öltözettel kiküszöbölhetjük a meghűlést.

3. Próbáljunk délután olyan programot-feladatot adni a gyerekeknek, amivel rá tudjuk venni a levegőzésre, ne engedjük egyből a számítógép elé. 
Iskolakezdéssel a gyerekek kevesebb időt töltenek a friss levegőn, és többet a bezárt tanteremben. Tegyünk ellene!

4. Nagyszüleink is a sok alvásra esküsznek, kipihentség fél egészség.
Fontos, hogy a napi stresszt, ami az iskolával jár, kipihenje. Időben fektessük le a gyereket este. Az összevissza nyári napirend után kell a gyerekeknek egy esti rituális megszokottságot vinni az életükbe. Így talán könnyebb lesz rávenni a gyerekeket a korai lefekvésre. Alvás közben regenerálódik a szervezetünk.

5. Kevesebbet lesznek betegek, ha többször alaposan kezet mosnak.
Mutassuk meg nekik a helyes kézmosást és hívjuk fel figyelmüket a fontosságára. A legegyszerűbb eszköz a betegségek megelőzésére, a fertőzések továbbterjedésének megakadályozására.


 

+1. Ha már az alapos kézmosásról írtunk, akkor nem szabad elfelejteni a ceruzarágást. Nem csak a kisbabáknál, óvodásoknál fontos, de az iskolás gyerekek is sok olyan tárgyat vesznek a szájukba, amelyen rengetek kórokozó, baktérium lapul meg. Nagy a nyomás a gyerekeken, ezért valahogyan le kell vezetniük a feszültséget, ezért cipzárt, ceruzát, radírt és számtalan eszközt kezdenek el rágcsálni. Fontos elmondani nekik, miért ne tegyék. 
 

Vigyázzunk a gyerekeink egészségére!

Szerző - Szolnokimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére