Jelenlegi hely

Sportcipők gyerekeknek – hogyan találd meg a legjobb modellt csemetédnek?

Amikor gyermekeink számára választunk sportcipőt, akkor mindenképp oda kell, hogy figyeljünk olyan lényeges részletekre is, amely nem biztos, hogy magunktól eszünkbe jutna. Márpedig a fejlődő szervezet számára igencsak fontos ezeket számba vennünk. Az alábbiakban adunk pár tippet, hogy te is megtalálhasd a tökéletes sportcipőt gyermeked számára.

Miért érdemes márkás sportcipőt választani?

A kicsik lába rendkívül érzékeny. Az egész testük folyamatosan növésben van, így a lábaik is. Ilyenkor alakul ki a megfelelő lábboltozat, és erősödnek meg az ízületek. Ha viszont olyan cipőt választunk számunkra, amely kényelmetlen és megfájdul benne a lábuk, akkor ezzel az egészségüket is komolyan veszélyeztetjük. Az ilyenkor épp kialakulóban lévő ízületeket egy rosszabb minőségű lábbeli képes megterhelni és úgy elnyomni, hogy tartásproblémák, hátfájás, valamint legrosszabb esetben akár tartós mozgásszervi problémák is lehetnek belőle.

Ezért amikor a megfelelő gyerek sportcipőt keressük, érdemes a márkásabb modellek közül választanunk. Az olyan márkák, mint például a Nike, évtizedek óta fejlesztik a cipőiket – mindezt persze annak fényében, hogy a sérülékeny lábaknak számára is kényelmes, biztonságos lábbeliket kínáljanak. A Nike gyerekcipők fejlesztésénél odafigyelnek valóban a kicsik egészségére. Olyan talpazatot és talpbetéteket terveznek, amelyek elnyelik a lábak becsapódásakor keletkező energiát, ezzel tehermentesítve a csontozatot, valamint az ízületeket. Ilyen fejlesztéseket egy ismeretlen, olcsó márka nem igazán végez. Ebből adódóan az olcsóbb, rosszabb minőségű lábbelik nem kifejezetten alkalmasak rendszeres viselésre.

Figyeljünk a cipőtalpakra

A jó sportcipő igazán a talpairól ismerhető fel. A már említett Nike cipők esetében például sok modell speciális tervezésű talpakkal rendelkezik. Ez a gyerek sportcipők esetében is igaz, és természetesen nem csak a Nike cipőknél. Csemeténk számára akár a hétköznapokra is vásárolhatunk ilyen sportcipőket. A minőségi gyerek sportcipők a hétköznapi modellek esetében is rendkívül kényelmesek, a talpuk nem csúszik és nem is túlzottan merev. Kifejezetten úgy alkották meg őket, hogy a kicsik fejlődő lábai számára tökéletesek legyenek.

Ezért az ilyen cipőkbe minőségi légáteresztő és nedvességelvezető talpbetétet tesznek. Ezek a gyerek sportcipő típusok ráadásul mindig rendkívül strapabíróak. A cipők talpa nem kopik el, és a többségük direkt olyan kopásvédelemmel van ellátva, amely az örökmozgó kicsik számára szinte elengedhetetlen.

A megfelelő felsőrész megtalálása

A megfelelő sportcipő esetében a felsőrész anyagát is érdemes meghatároznunk. Nem mindegy ugyanis, milyen alkalomra választunk sportcipőt az adott anyagból. Hétköznapokra és játékhoz egyértelműen a valódi bőr gyerek sportcipők jelentik majd a legjobb választást. Ezek könnyen tisztíthatóak, nem kopnak, és sokkal nehezebben sérülnek, mint a velúr vagy vászon anyagúak.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére