Jelenlegi hely

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.

Több generáció nőtt már fel Richard Scarry Tesz-Vesz városról szóló meséin. A játékos, humorban gazdag könyvekben a szöveg és az illusztráció szervesen egészíti ki egymást. Scarry állatkarakterei úgy élnek, ahogy mi, emberek: iskolába járnak, dolgoznak, vásárolnak, orvoshoz mennek, ha betegek, és persze az étkezések is fontosak a számukra. A Móra Kiadónál megjelent Asztalhoz! című könyvből a gyerekek könnyen megérthetik, hogyan kerül az étel az asztalra, illetve megtudhatják, hogyan viselkedjünk illedelmesen, ha együtt étkezünk.
    
A Tesz-Vesz város segítségével felfedezhetjük az iskolát, megismerhetünk különféle foglalkozásokat, járműveket, népeket és országokat. Ebben a különleges világban a szereplők hétköznapi élethelyzetekben mutatnak példát arra, hogyan lehet egymást és a világot tisztelve, derűsen élni. Hibázni vagy csintalankodni persze lehet, de nem a másik rovására. Akadnak komisz karakterek is a könyvekben, de ők jellemzően pórul járnak, hiszen viselkedésükkel éppen hogy kirekesztik magukat az egyébként barátságos és befogadó állat-társadalomból.

Tesz-Vesz város lakóival egy friss sorozatban is találkozhatnak az olvasók:

Ezekben a könyvekben egy-egy napjainkban is fontos témában mélyedhetnek el az ovisok. A Mentsük meg a bolygót! és a Légy jól nevelt! után most az Asztalhoz! című kötet jelent meg a Móra Kiadónál. Utóbbiban nemcsak a közös étkezésekről és az egészséges táplálkozásról találunk információkat, hanem izgalmas rejtvények is várják a gyerekeket.

A teljes Tesz-vesz sorozatot ITT TALÁLOD!  

Richard Scarry 1919. június 5-én Bostonban született. Iskolái elvégzése után a helyi szépművészeti múzeumban folytatta tanulmányait. Az USA hadseregének térképeket és grafikákat készített a világháború alatt, majd több magazinnál is dolgozott. Az 1940-es években ismerkedett meg későbbi feleségével, Patricia Murphyvel, akinek több könyvét is illusztrálta. 1949-ben kopogtatott be először gyerekkönyvével a New York-i Golden Books Kiadó ajtaján. A Tesz-Vesz város lakóiról szóló első kötet (Best Word Book Ever) 1966-ban jelent meg. Magyarországon a nyolcvanas évektől kezdve olvashattak Cicóról és barátairól a lelkes rajongók.    

Richard Scarry örökségét fia, ifj. Richard „Huck” Scarry viszi ma tovább, aki már gyerekkorában is segített kiszínezni apja néhány történetét. A mesék egyik legnépszerűbb karakterét, Cicót (angolul Huckle) róla formázta édesapja. Huck Scarry többször járt már Budapesten, és különféle rendezvényeken együtt rajzolt a kis rajongókkal. 2024 őszén a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Móra kiadó vendége lesz.

Forrás: www.mora.hu
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!
Ugrás az oldal tetejére