Jelenlegi hely

Melyik a tökéletes hordozó?

A hordozós kérdések sorrendjének garantált dobogósa a "Melyik hordozó a legjobb?"  A verseny kemény. Az ideális darab maximálisan egészséges és biztonságos kell legyen a babátoknak, és tökéletesen kényelmes kell legyen számotokra.

Fontos, hogy jól is nézzen ki, a sok szempontból praktikussága mellett. Ezerféle versenyző robog a cél felé. Vajon melyik nyeri el a tökéletes hordozó címet?

A jó hír, hogy a legfontosabbak már megvannak a hordozáshoz: a legtökéletesebb kisember, aki arra született, hogy hordozzák.

A legjobb apa: Ő, aki épp talpig kommandós szerelésben vonul harcba a műsoros pelenkák ellen, míg élete asszonya ezt a cikket olvassa. Vagy halált megvető bátorsággal hatol be trónörökösével a babajátékok dzsungelébe.

Az legjobb anya is megvan: a fénysugár, aki minden éjjel 8-12-szer is képes felkelni. Aki a legkimerültebben is biztonságossá képes varázsolni jelenlétével a babát rémisztő világot. Ő, aki a gyógyír mindenre a fájdalomtól a rossz kedvig, és persze aki a legfinomabb dolgok tudója.

Már csak egy valami kell a babának: A tökéletes hordozó, hogy világának ez a két hőse a lehető legkevesebb időre tudjon megszökni tőle. Induljon hát a verseny a tökéletes hordozó címért!

Az ideális hordozó mindenek előtt megadja nektek azt a biztonságérzetet, hogy nem ejtitek le a gyermeketeket. Bármilyen meglepő, a szülők radikálisan kisebb arányban ejtik el a gyermeküket, mint amennyire félnek tőle. Biztos volt rá precedens a világtörténelemben, hogy hordozóból pottyant ki gyermek, de ez a legkevésbé jellemző.

Ugyanakkor a tökéletes hordozó verseny első nagy tesztje, hogy az eszköz megadja-e számotokra a biztonságérzetet. Mert hiába a leguniverzálisabb és legideálisabbnak gondolt eszköz a kendő. Ha az a félelmed van vele, hogy a megkötésekor kiejted belőle a gyermekedet, akkor bizony jó eséllyel ott fog porosodni a szekrényben.

Azoknak a hordozóknak, amelyek átugrották az első akadályt, a legfontosabb, amit tudniuk kell, hogy szabadon van benne a kicsi arca. Az a jó hordozó, amit stabilan úgy tudunk igazítani, hogy nem tud anyag csúszni a babapofi elé. Ez azért fontos, mert ha anyag takarja a kicsi orrát, száját, akkor nem biztosítottak a szabad légutak.

Előfordulhat, hogy a kicsi nem kap megfelelően levegőt. Azért nem kell pánikba esni, ha például egy alvó kapucni igazításával lassabbak vagyunk, mint a gyerkőc forgolódása! Ki merem jelenteni, hogy a hordozók egyikét sem tudjátok hermetikusan zártra kötni.

Ne felejtsük, mekkora hanggal képesek jelezni a pöttömök, amikor valami nem kellemes nekik! Valahányszor letámad az utca embere, hogy “Jaj megfullad ott az a gyerek!”, azért tudjuk, hogy ilyen szerencsére rettentően ritkán, és számos dolog együttállásakor fordulhat csak elő.

A tökéletes hordozó címért folytatott gátfutásban egy szabad légutak biztosítására is rákapcsolódó tulajdonsága a versenyző hordozóknak, hogy megfelelően szorosra húzható.

Az a hordozó az igazán jó számotokra, amit úgy tudsz kényelmesen szorosra húzni, hogy a pici teste ne távolodjon el tőled egy pillanatra se ha alszik, vagy még nem tudja maga tartani. Akkor se, ha épp szambát járni támad kedved. Vagy kevésbé bulihangulatúan lehajolsz a teregetni való holmikért.

Ha a babatest külön utat jár a hordozóban, akkor előfordulhat, hogy a kis álla a mellkasára rogy, és ez elzárhatja a levegő szabad útját. lletve a laza hordozóban a kicsinek magát kell tartania, amire még lehet, hogy az izmai nem felkészültek.

Te is bármikor lefutod a maratont, ha előtte volt lehetősége az izmaidnak, izületeidnek, és minden a teljesítményben résztvevő kis tagodnak eleget gyakorolni. A baba is csak akkor tudja magát függőlegesen megtartani, amikor minden kis imádnivaló porcikája megedződött rá. Erről szól a mozgásfejlődés.

Azért nem lényeges a hordozóeszköz választás szempontjából az, hogy a gyermeketek forog, ül vagy áll-e már, mert a tökéletes hordozó (és a ti testetek) teljesen tehermentesíti a kicsit a saját súlya alól.

Már itt is van az ideális hordozó címért vívott küzdelem egy újabb próbatétele: a versenyben indult hordozó tökéletesen rásimul a hátára, végig futva a popsija alatt, és térdhajlattól térdhajlatig megtámasztja?

Amikor a hordozó minden lazaság és lötyögés nélkül így szépen rásimul, és stabilan popsi lentebb, térdek feljebb pozícióban tartja a kicsit, akkor a gyermeketek izomzata valójában pihen, nem fejt ki energiát. Kényelmesen ejtőzik, mindenféle izommunka nélkül, miközben részt vesz a család életében, tesz-vesz, programozik anyával, apával.

Talpon maradt még a tökéletes hordozó jelöltetlek a versenyben? Akkor jelentem, a tanácsadások tapasztalatai szerinti könnyebbik részen már túl is van a kiszemelt hurci. Biztosítja a baba számára egészséges és biztonságos hordozás áthághatatlan szabályait. A többi hordozós szabályként emlegetett szállóige valójában csak ajánlás. A fentebb leírtak a megkerülhetetlenek.

A mindennapok hordozási tanácsadásai során az eddigiekkel szoktunk a legkönnyebben boldogulni. Az előzőeknek megfelelő hordozókat ugyanis a babák alkatától és korától függően szép számmal szoktunk találni. Az igazán nagy szortírozó az a kényelem, az életetekbe illeszkedés, a megjelenés és az ár szokott lenni.

A tökéletes hordozónak ugyanis a számotokra is kényelmesnek kell lennie! Ha jobban bírod a súlyelosztást vállon-derékon osztva, akkor bizony olyan eszköz kell, amivel a pici súlya a derekadra is levihető. Ha van derékpánt, a keménysége vagy puhasága nagy szortírozó tud lenni.

A vállpánt milyensége szintén erősen rostályja a tökéletes hordozó verseny még bent marad tagjait. Szivacsozott, teríthető vagy esetleg kombinált vállpánban igazán otthonos érzés számotokra?
És milyen kialakítás, felvételi mód illeszkedik vajon a mindennapjaitokba? Van idő és tér kendő szárakat kötögetni? Vagy semmi kedvetek a földön húzni a szárakat, mert levadássza a macska, vagy felszeded vele a fél erdőt?

Az ideális hordozóeszköz az életviteletekhez igazodik praktikumában, és közben megjelenésében is a stílusotokat tükrözi. Senki sem akar olyan holmit hordani, ami nem tetszik neki. Ez alól a hordozó sem kivétel.

Szerencsére ma már a minták és színek kavalkádja várja a választás előtt állókat. Van miből megtalálni a leginkább nektek tetszőt. Az ideális hordozó verseny első három helyén tehát a fentieket mind tudó, lehetőleg a pénztárcátoknak is megfelelő eszközök végeztek. S hogy melyik hordozó végzett a dobogó legfelső fokán?

Amelyikben a hordozás igazán kényelmes, otthonos és biztonságos érzés számotokra és a babátoknak egyaránt. Ennek az érzésnek a megtalálásában pedig bármikor szívesen segítenek bőséges készletükkel a hordozási tanácsadók.

Ha Monor és környékén lenne szükségetek segítségre az ideális hordozó megtalálásában, keressetek bátran!


Szalainé Miklós Melinda
Hordozási tanácsadó 
www.szalmikhordozas.hu
Facebook: SzalMik Hordozás
szalmikhordozas@gmail.com
Telefon: +36 30 323 0045

- Monorimami -

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére