Jelenlegi hely

Sikerült! Összegyűlt a 700 millió a kicsi Zentének! Hidegrázós érzés egy ilyen mértékű összefogás

És vannak még csodák! Sikerült! Hidegrázós érzés egy ilyen mértékű összefogás részesének lenni, hinni az emberekben, hinni magunkban, hinni Istenben…Hihetetlen példaértékű az az összefogás, ami a kicsi Zentéért a napokban történt!

 

A kisfiú, aki szinte napok alatt mindenki Zentéje lett, akiért annyi ismeretlen anya hullajtott könnyet nap mint nap, aki miatt esténként még szorosabban öleltük meg gyermekünket és aki talán felnyitja a szemünket, hogy igenis összefogással, apró pici adományokkal életeket menthetünk!

Példaként szolgálhat előttünk, hogy nem szabad elmenni a mások gondja mellett, hanem meg kell ragadni a segítséget, összefogni, mert hegyeket tudunk együtt megmozgatni! Ez a pici fiú mit sem tud még a világról, de ma már példakép, összetartó erő és hit és egy csoda, hogy az országunk lakóiból egy olyan erőt hozott ki, amire senki nem gondolt, nincs politika, nincs vallási hovatartozás, csak egy ismeretlen kisgyermek mosolya, aki minden szívet meglágyított, és aki megtanította nekünk, hogy nincs lehetetlen, merjünk jónak lenni…

Zente 2018. február 28-án, időre 39+6 hétre, 9/10-es Apgarral született. Kisebb nagyobb problémákkal küzdöttek az elején ők is, ahogy nagyon sok más család is, nem kakilt Zente, de megállapították, hogy tejfehérje allergiás, oké másnál is előfordul ez. Azután Zente nem tartotta a fejét. Ez a gyors születés és a zsinór számlájára lett írva. Így aztán öt hetes korától gyógytornára jártak. A torna sikeres volt és három hónapos korára gyönyörűen tartotta a fejét. Megnyugodtak. Beérték a kortársakat, végre minden okés volt!

De 5 hónapos korában gerincvelői eredetű izomsorvadást állapított meg nála. Annak is az egyik legsúlyosabb formáját: Az SMA 1-et. Ezzel a diagnózissal a gyerekek a két éves kort sem élik meg, mert az izomsorvadás nem csak a végtagok izmait érinti, hanem a nyeléshez és lélegzéshez szükséges izmokat is!

Zente viszont kivételesen erős baba, a betegség ellenére is, és egy speciális kezelés segítségével harcol az izomsorvadás ellen! A kezelés neve Spinraza, melyet 7hónapos korától kap. Minden injekciót lumbálás követően a gerincvelőbe adnak. Eddig 5 lumbáláson esett át!

VAN REMÉNY!

Az Amerikában kifejlesztetett a Zolgensma nevű génterápia. De a kezelés kizárólag 2 éves kor alatt alkalmazható, ára pedig 2,11 millió USA dollár, vagyis 700 millió Ft. 700 millió, kimondani is nehéz, és egy szinte elérhetetlen nagyságú összeg.

De Zente szülei nem adhatták fel, eldöntötték, hogy fél év alatt előteremtik ezt az összeget. Nem kérnek mást csak 700 Ft-ot, de 1 millió embertől, igen ha innen nézzük tényleg nem is kell több, csak azt a pár embert megtalálni.

Felrobbantotta a médiát, felrobbantotta az internetet és felrobbantotta a Facebookot. Még hogy a Facebook semmire nem jó?? Hihetetlen erővel nyomult az emberek szívébe, mindenki egyként állt mögéjük, Magyarország megcsinálta  - és persze sok határon kívüli adományozó!

Bevallom nem gondoltam volna, de ha még bennem is volt, hogy igen, mi emberek képesek vagyunk összefogni és segíteni, akkor félelem volt bennem, hogy nem fog beleférni az időbe… de belefért és most egy csöpp kis fiúnak és a szüleinek újra van remény, nem másra hanem magára az életre! Talán Zente, azért született betegen erre a világra, hogy megtanítson minket jobb embernek lenni.... Mielőbbi gyógyulást kívánunk Zente és sok erőt a rád váró kezelésekre!

UI: Kérlek, ne utaljatok többet, mert az alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg másnak nem adható! De ne hagyjátok abba a segítést, nagyon sok kisgyermek várja még a csodát...

Legyen minden segítő szándékú ember nagyon büszke magára! ♥

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről. A Magyar Olvasástársaság kezdeményezte jeles nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére