Jelenlegi hely

Biciklizz az égben!

Új fejlesztés indul Balassagyarmaton, a Nyírjes nevű üdülőterületen, ahol az égi biciklispálya (skybike) lesz a fő attrakció, de ezen kívül víziszínpad, mesepark, látogatóközpont, lombkorona sétány és függőhíd is épül.

A Nyírjes Balassagyarmat népszerű üdülőterülete, a szép természetvédelmi területen hat mesterséges tó, füvészkert és vadaspark is található. A Nyírjes Turisztikai Központ fejlesztésének keretén belül 2020-ban újdonságokkal gyarapodik a hely.

Mesepark, lombkorona sétány, látogatóközpont

Víziszínpad, mesepark, játszóház kialakítása mellett helyreállítják a meglévő sétaösvényeket is, amelyeket a kerékpárosok is használhatnak majd. Ezek közösségi térként is működnek majd és nyári táborok szervezésére is alkalmasak tesznek.

A beruházás fő eleme a közösségi látogatóközpont lesz, amelyet az egyik tó partján alakítanak ki, a mai csónakház helyén. Ezt a részt több irányból is megközelíthetik majd a látogatók. A játszóháztól egy lombkorona sétány és függőhíd vezet majd a központhoz, ahol bisztrót nyitnak és egész évben várják a vendégeket. Emellett kilátót építenek, valamint pihenőhely is lesz a kerékpárosoknak.

Skybike

A legizgalmasabb attrakció az égi biciklispálya (skybike), amihez kétszáz méter hosszú drótkötélpályát építenek, és ezen a drótpályán lábbal hajtott függő kerékpárral tehetik majd meg a 400 méteres tó és erdő feletti kört.

A tervezett fejlesztések várhatóan 2020-ban valósulnak meg.

Forrás: turizmus.com

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére