Jelenlegi hely

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő Programjának szakemberei és önkéntesei várják az olyan családok hívásait, akik az otthon lévő autizmussal, ADHD-val élő gyermekeikkel tanácsot szeretnének a az új helyzet kihívásaira.

Az átlagosnál érzékenyebbek

Az autizmussal élők számára még fontosabb a napi rutin kiszámíthatósága, az állandóság, hiszen sokkal érzékenyebbek a változásokra. Az utóbbi hetek az egészséges embereket is megviselték, így érthető, hogy jóval nagyobb nehézséget jelenthet a koronavírus miatt kialakult helyzet kezelése, és ezzel megszokott életritmusunk felborulása, az otthoni bezártság.

Első rövid képes meséjük főként óvodás, kisiskolás gyermekeknek - innen letöltheted!

A szülőket ez kihívás elé állítja: Hogyan segíthetnének, hogy gyermekük jobban érezze magát? Hogyan dolgozzanak otthonról míg az autizmussal élő gyermekük különféle problémákkal reagál erre a bizonytalanságra? Sokan szülők egyedül érezhetik magukat egy ilyen helyzetekben, szükségük lenne a meghallgatásra, tanácsra.

Hogy mikor kit lehet hívni?

A weboldalukon közzétett listán ITT mindenki megtalálja a számára szükséges szakemberek elérhetőségét, telefonos óráit.

A telefonvonal végén különféle szakemberek, gyógypedagógusok, mentálhigiénés szakemberek és pszichológusok várják a szülők kérdéseit. Igény esetén a  telefonálókat tovább kísérik egyéni megoldások keresésével, e-mailes kapcsolattartásban,  szakemberek ajánlásával segítik őket a krízishelyzetek megoldásában.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Nem Adom Fel Alapítvány

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Ugrás az oldal tetejére