Jelenlegi hely

Megjelent magyarul "A szoptatás női művészete"

A vezető hazai szoptatástámogató szervezetnek sikerült kiadnia azt az édesanyáknak szóló kézikönyvet, melyből világszerte már 3 millió példány kelt el, de magyarul még sosem jelent meg.

 

A La Leche Liga Magyarország Egyesület (LLL; [lá lecse liga]) 20 éves álma valósult meg a múlt héten, amikor saját kiadásában megjelentette "A szoptatás női művészete" című könyvet, mely az Egyesült Államokban már a 8. kiadását érte meg 2010-ben. A könyv legendás mind az angolul olvasó anyák, mind a szoptatást támogató szakemberek (LLL szoptatási tanácsadók, IBCLC laktációs szaktanácsadók, védőnők, dúlák, bábák) között, ezért nagy várakozás előzte meg a megjelenést.

Az LLL célja az, hogy a magyarra fordított és a hazai viszonyokhoz igazított könyv ugyanazon az elfogadó, támogató, ugyanakkor közvetlen hangon segítsen a gyermeküket szoptatni vágyó édesanyáknak, amely az eredeti könyv sajátos ismertetőjele: nem utasítja az anyákat semmire, nem ítéli el önálló döntéseiket, és nem fosztja meg a családokat kompetenciájuktól.

A szoptatás női művészete nagyrészt önkéntes munka eredményeként készült el, ahogyan maguk a képzett LLL szoptatási tanácsadók is önkéntesként dolgoznak, ingyen nyújtanak segítséget a hozzájuk forduló anyáknak, családoknak. Bár szakemberek megbízására is sor került bizonyos munkafázisoknál, a szerkesztés, a grafikai munka és a képanyag összeállítása édesanyák önkéntesen felajánlott munkájából valósult meg. Számos fotós és több száz család küldött fényképeket és illusztráló történeteket a könyvhöz.

Az LLL 2013. november 16-án, szombaton (Budapesten, a Hotel Tulip Inn Feszty termében) könyvünnepet rendez annak örömére, hogy ez a különleges könyv mostantól a magyarországi és erdélyi édesanyáknak is segítségére lesz. A könyvünnep vendége Erős Antónia.

Forrás: lll.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére