Jelenlegi hely

Megjelent magyarul "A szoptatás női művészete"

A vezető hazai szoptatástámogató szervezetnek sikerült kiadnia azt az édesanyáknak szóló kézikönyvet, melyből világszerte már 3 millió példány kelt el, de magyarul még sosem jelent meg.

 

A La Leche Liga Magyarország Egyesület (LLL; [lá lecse liga]) 20 éves álma valósult meg a múlt héten, amikor saját kiadásában megjelentette "A szoptatás női művészete" című könyvet, mely az Egyesült Államokban már a 8. kiadását érte meg 2010-ben. A könyv legendás mind az angolul olvasó anyák, mind a szoptatást támogató szakemberek (LLL szoptatási tanácsadók, IBCLC laktációs szaktanácsadók, védőnők, dúlák, bábák) között, ezért nagy várakozás előzte meg a megjelenést.

Az LLL célja az, hogy a magyarra fordított és a hazai viszonyokhoz igazított könyv ugyanazon az elfogadó, támogató, ugyanakkor közvetlen hangon segítsen a gyermeküket szoptatni vágyó édesanyáknak, amely az eredeti könyv sajátos ismertetőjele: nem utasítja az anyákat semmire, nem ítéli el önálló döntéseiket, és nem fosztja meg a családokat kompetenciájuktól.

A szoptatás női művészete nagyrészt önkéntes munka eredményeként készült el, ahogyan maguk a képzett LLL szoptatási tanácsadók is önkéntesként dolgoznak, ingyen nyújtanak segítséget a hozzájuk forduló anyáknak, családoknak. Bár szakemberek megbízására is sor került bizonyos munkafázisoknál, a szerkesztés, a grafikai munka és a képanyag összeállítása édesanyák önkéntesen felajánlott munkájából valósult meg. Számos fotós és több száz család küldött fényképeket és illusztráló történeteket a könyvhöz.

Az LLL 2013. november 16-án, szombaton (Budapesten, a Hotel Tulip Inn Feszty termében) könyvünnepet rendez annak örömére, hogy ez a különleges könyv mostantól a magyarországi és erdélyi édesanyáknak is segítségére lesz. A könyvünnep vendége Erős Antónia.

Forrás: lll.hu